Voedingsschema baby 1 jaar


Een voedingsschema bij een baby van 1 jaar:

Het voeden van een baby in het eerste jaar kan door middel van borstvoeding of flesvoeding. Vanaf de 6e maand is het echter ook verstandig om vast voedsel te geven. De tandjes komen door, maar het moet voorlopig nog wel gepureerd of geprakt zijn.

Vast voedsel

De baby mag nu tweemaal daags een broodmaaltijd krijgen. Het is echter nog steeds verstandig om dit wat zachter te maken, aangezien de tandjes nog aan het doorkomen zijn. De baby mag ook een warme maaltijd met vlees, kip of vis.

Het is goed voor de tandjes van de baby als hij nu uit een beker kan drinken.

Een dagvoeding zou dus bijvoorbeeld kunnen bestaan uit:

- 1 papvoeding of broodmaaltijd

- 1 fruithapje

- 1 broodmaaltijd

- 1 warme maaltijd (fijngemaakt, en nitraatarm) met yoghurt toe

- 2-3 bekertjes drinken tussendoor en eventueel een biscuittje

- 1 flesvoeding

Speciale aanbieding


Borstvoeding

De baby stapt nu zoveel mogelijk over op vast voedsel. De borstvoedingen kunnen naar behoefte van de baby gegeven worden. Dit zal misschien nog 1 a 2 voedingen per dag bedragen.

Flesvoeding

De baby stapt nu zoveel mogelijk over op vast voedsel. De hoeveelheid flesvoeding kan dus omlaag. Dit zal nu nog ongeveer 1 a 2 voedingen van 200 ml per dag zijn.

Meer over voedingsschema's

Meer weten over babyvoedingsschema's? Lees hier meer over het voedingsschema baby 12 maanden. Een compleet schema met de voedingsschema's van de diverse maanden is te downloaden via de site Baby Voedingsschema.
Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]