Borstvoeding baby 1 jaar


Borstvoeding bij een baby van 1 jaar:

Borstvoeding is beter dan het geven van een fles. Het is een natuurlijke manier van voeden en bevordert ontlasting, weerstand tegen verschillende allergieën en ziektes, gebit en de band met de moeder. Borstvoeding dient niet alleen bij honger, maar zorgt ook dat de baby tot rust komt en emotioneel bevredigt wordt.

Bij het geven van borstvoeding is het erg belangrijk dat de moeder extra drinkt. Door het geven van borstvoeding verliest de moeder veel vocht. Het is daarom aan te raden om na elke voeding een flink glas water te drinken om het vochtgehalte aan te vullen. Daarnaast is het slikken van vitamine D erg belangrijk. Het is aan te raden om elke dag 10 mg binnen te krijgen.

De laatste, en de meest logische, tip bij het geven van borstvoeding is dat de moeder in deze periode veel, gezond en gevarieerd moet eten. Bij het eten van verschillende soorten voeding verandert de smaak van de melk. De baby leert zodoende al verschillende smaken kennen. In deze periode kan de baby dus al wennen aan gezond voedsel.

Bij borstvoeding is het drinken van cafeïne en alcohol af te raden. Dit maakt de baby onrustig en bevat schadelijke stoffen. Daarnaast is het eten van vette vis (zoals tonijn) ook niet verstandig, hierin zitten namelijk schadelijke dioxines.

Flesvoeding baby 1 jaar


Flesvoeding bij een baby van 1 jaar:

Bij het maken van flesvoeding is het verstandig om altijd koud water rechtstreeks uit de kraan te gebruiken. Water uit de boiler of geiser kunnen namelijk metalen bevatten. Ook als het gezin in een huis woont waarvan de leidingen nog van lood zijn gemaakt, is kraanwater niet geschikt voor flesvoeding.

Natuurlijk is bronwater altijd goed voor het maken van flesvoeding. Dit water moet dan echter wel een laag natriumgehalte bevatten. Het klaarmaken van flesvoeding moet vooral hygiënisch gebeuren. Lees de gebruiksaanwijzing goed en wijk hier niet te veel van af. Voor direct gebruik is ongekookt kraanwater prima, maar wanneer flesvoeding in de koelkast bewaard wordt, is vooraf koken wel vereist.

Speciale aanbieding


Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]