Cognitieve ontwikkeling baby 1 jaar


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 1 jaar:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

De baby, of inmiddels de dreumes, is steeds onafhankelijker aan het worden. Hij zal er daarbij op aandringen om dingen zelf te doen. Vaak leren baby’s in deze tijd ook de woordjes ‘zelf doen!’. Hij probeert zichzelf aan te kleden, schoenen aan te doen en zelf te eten, ook al lukt dat nog niet altijd even goed.

De baby zal steeds meer buiten willen zijn. Binnen heeft hij nu wel helemaal verkent, maar daarbuiten zijn nog allemaal nieuwe dingen om te ontdekken. Buitenspeelgoed is dus zeker een aanrader. Maar ook speelgoed met verschillende vormen, kleuren, grootten en verschillen bevorderen het leren.

De baby vind het ook nog steeds fantastisch om voorgelezen te worden en te zingen. Misschien zal hij nu ook kunnen dansen!

Speciale aanbieding


 

Motorische ontwikkeling

De baby kan waarschijnlijk al een beetje lopen. Binnen de kortste keren klautert hij de trap op en klimt hij uit zijn box. Hij houdt er verder van om te ontdekken. Dingen open krijgen is de grootste u… Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

Het (bijna-) dreumes is nog steeds bang voor vreemden en nieuwe plekken. Hij vindt het nog steeds maar niets als de ouders weg gaan, maar zal wel meer genegenheid tonen door uit zichzelf knuffels en k… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]